2019 m. žygis „Kryžių kalnas – Šiluva“

Rugsėjo 6-7-8 dienomis Šiaulių vyskupija organizavo tradicinį, jau septynioliktąjį tarptautinį piligriminį žygį „Kryžių kalnas – Šiluva“. Žygiui vadovavo jo iniciatorius Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Šių metų tema: ,, Būkite mano sekėjai“ . Piligrimai susirinko ne tik iš Šiaulių vyskupijos, bet ir iš kitų miestų ir rajonų, iš viso – 400. Iki Šiluvos – daugiau nei 70 km. Pats jauniausias žygio dalyvis iš Kauno miesto, jis mokosi ketvirtoje klasėje.

Žygis prasidėjo rugsėjo 6 d. Šv. Mišiomis Kryžių kalne, aukojo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, giedojo Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos choras, vadovaujamas Rolandos Kalakauskienės. Pirmąją dieną nueita apie 20 km. Nakvynei sustota prie Rėkyvos ežero. Po sočios vakarienės laukė nuotaikinga vakaro programa. Šunų klusnumą demonstravo kinologai, prisistatė savanorių ir moksleivių piligrimų grupės, koncertą dovanojo joniškietis Giedrius Stubaila su grupe. Antrąją dieną, po daugiau nei 30 km. kelio, piligrimai apsistojo prie Gauštvinio ežero netoli Tytuvėnų. Koncertavo kauniečių šlovinimo grupė ,,Iš niekur“. Sekmadienį sėkmingai įveikti paskutinieji kilometrai. Į Šiluvą piligrimai įžengė su neįtikėtinu džiaugsmu ir entuziazmu. 15 val. bazilikoje buvo aukojamos Šv. Mišios. Kiekvienas, įveikęs visą kelią, gavo Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio pasirašytą diplomą su palinkėjimu. Žygio organizatoriai džiaugėsi pavykusiu žygiu, nuostabiu oru, visomis tarnyboms, be kurių žygis būtų buvęs neįmanomas, ir geltonus marškinėlius vilkinčiais savanoriais, ypač savanoriaujančiais nebe pirmus metus (savanoris Alius- 14-us metus), atvykstančiais iš įvairių Lietuvos kampelių.

Džiaugiuosi visa dvidešimčia Žeimelio gimnazijos mokinių , įveikusių fizinius sunkumus keliaujant ir praturtėjusių dvasiškai.

Tikybos mokytoja Vilma Plačakienė

Comments are closed.